Risico-inventarisatie

Little Family herziet jaarlijks in opdracht van de GGD Flevoland de risico- inventarisatie veiligheid en gezondheid. Dit document ligt ter inzage op de KDV en BSO van Little Family. Regelmatig bespreekt het team een of meerdere punten uit de inventarisatie in de teamvergadering.

VEILIGHEID

Er zijn weinig plaatsen in onze samenleving waar veiligheid en gezondheid zo belangrijk is als in de kinderopvang. Niet alleen voor de kwetsbare groep jonge kinderen, maar ook voor onze pedagogisch medewerkers. Hun welzijn als medeopvoeders van de kinderen is ook van groot belang. Een goede ontwikkeling begint bij het feit dat een kind zich veilig moet voelen in de opvang. Wanneer een kind zich veilig voelt heeft het namelijk de ruimte om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Daarbij is een veilige locatie en sfeer dus van belang zodat kinderen ook gestimuleerd kunnen worden om grenzen te verkennen. Kinderen hebben de ruimte nodig om dingen te ontdekken en dit gaat vaak in combinatie met veilige en minder veilige situaties.

Veel eisen omtrent de veiligheid die wordt aangeboden in een ruimte staan al vastgelegd in de wet kinderopvang. In het kader van het nieuwe toezicht wordt dit nog verder aangescherpt. Naast dit Veiligheid- en gezondheidsbeleid maken wij gebruik van Veiligheid en Gezondheids werk documenten die op locatie liggen. Hierin staat beschreven welke maatregelen er per locatie genomen worden en het plan van aanpak hierbij.

KDV Little Family
Scarlattistraat 1
1323 AM Almere
Tel: (036) 841.2195
Mob: (06) 291.899.64
E-mail: info@bsolittlefamily.nl

BSO Little Family
IJmuidenstraat 33
1324 PW Almere
Tel: (036) 841.2195
Mob: (06) 291.899.64
E-mail: info@bsolittlefamily.nl

Call Now Button